Show Sidebar

Care este treaba cu Remarketingul?

Remarketing (Google) sau Retargeting (Facebook) sunt acele tipuri de reclame pe care le afisezi persoanelor care au fost pe site-ul tau, au explorat mai multe pagini, au aratat interes produselor sau serviciilor tale si nu au facut o conversie (cumparat, completat un formular, etc.).

In peste 80% din cazuri (in functie de nisa) un vizitator nu va face o conversie niciodata din prima vizita, de aceea este foarte important sa acorzi o atentie mai mare acestui proces pentru ca Remarketingul sau Retargetingul iti va creste intr-un mod impresionant procentul de conversie.

Din campaniile rulate pana acum, am observat ca este nevoie de cel putin  7 – 9 interactiuni a unui vizitator al site-ului, cu reclamele de Remarketing sau Retargeting.

Stiu ca ti se pare mult si, probabil crezi ca este enervant, insa, mai ales in Romania, un potential client, desi are nevoie de un produs, ii place sa se lase convins mai greu. Acum, interesul tau este sa vinzi si in acelasi timp sa oferi valoare clientului (gandeste in ansamblu, pe termen lung).

Daca iti faci treaba bine, probabil va deveni si ambasadorul tau.

Insa, cum functioneaza mai exact?

De dragul exemplului, sa il luam pe George care a intrat pe site-ul tau in cautarea unei mingi de fotbal.

George a vazut mai multe produse, insa, din anumite motive a trebuit sa iasa repede de pe site si nu a cumparat (probabil l-a prins seful lui ca freca menta pe telefon).

Daca tu nu ai setata o campanie de Remarketing sau Retargeting, iti garantez ca l-ai pierdut pe George in peste 99% din cazuri.

Insa, tu stii acest lucru si te-ai pregatit bine inca de la inceput.

Asta inseamna ca, dupa o perioada de timp George, cand va intra pe Facebook sau va explora anumite pagini pe internet sau, de ce nu, se va uita pe Youtube, el va vedea reclame cu produsele pe care le-a vizualizat si, mai interesant, va vedea video cu persoane care se bucura de acel produs (in cazul nostru se joaca fotball sau tenis de picior sau ce iti imaginezi tu).

Probabil, aceasta actiune de Remarketing sau Retargeting vor creste sansele ca George sa cumpere acea minge de fotbal de la tine.

O legatura stransa si complementara in toate campaniile tale, sunt campaniile pe Google Ads Search pe Brand.

Asigura-te intotdeauna ca ai campanii pe Brand pentru ca, daca acel utilizator a iesit din anumite motive, insa i-a placut oferta ta (sigur a tinut minte cine esti), cu siguranta va cauta numele brandului tau mai tarziu in Google Ads Search, pentru a reveni pentru cumparare.

In concluzie, campaniile fara remarketing sunt precum Craciunul fara zapada. Si, daca sunt facute, ar fi cazul sa fie facute corect. „Corectitudinea” vine intotdeauna din feedback-ul din piata.

Daca vrei sa profiti de beneficiile reclamelor de Remarketing sau Retargeting, nu ezita sa ne contactezi chiar de acum, ca sa discutam despre planul tau de marketing online. Crede-ma, functioneza!

Daca ai nelamuriri sau alte intrebari interesante, te rog sa comentezi mai jos si iti va raspunde unul dintre specialistii nostri.

 

George Balaniuc

Jedi Digital Master


Please select Notify Product from theme option